Google Maps element selecteren

Klik linksonder op de toevoeg knop. Klap daarna de categorie "inhoud" open. Daarbinnen zie je het element "Google maps" staan. Je herkent het element aan de wereldkaart met een pin er op. Als je met de muis er over heen gaat wordt de naam getoond.

Klik op dit element om deze toe te kunnen voegen.

Google maps toevoegen

Als je na het toevoegen met je muis over de website gaat zie je dat elementen waar je over heen gaat een oranje kleur krijgen met pijltjes er over. Houdt je muis boven het element waar je de Google maps onder wilt tonen en ga met de muis naar onder tot de pijlen naar beneden wijzen. Klik dan met de muis.

Je ziet nu een wachtbalkje verschijnen. Na enkele seconde wordt het wachtbalkje vervangen door een Google Maps naar de Dom Toren in Utrecht. Google maps staat nu op je website.

Je eigen adres opzoeken

Om je eigen adres te kunnen selecteren ga je naar de website van Google Maps:

https://www.google.nl/maps

Type linksboven je adres in en druk op enter. De kaart toont nu een pin bij jouw adres. Klik nu op Delen om de link op te vragen.

De link opvragen

Nadat je op Delen hebt geklikt wordt er een popup getoond. Klik in deze pop-up op "Kaart insluiten". Je ziet nu een stukje code die begint met <iframe>. Kopieer deze code.

Ga nu weer terug naar je website.

Het element selecteren

Druk een keer op F5 om de pagina bij te werken. Klik daarna op het witte zoekveld in de blauwe bovenbalk. Alle onderdelen van je website worden getoond. Zoek in de filter naar Google Maps kaart en klik hier op.

Link er in plakken

Klik op de bovenste knop in de linkerbalk om de eigenschappen van het Google Maps element te openen. Vul hier de code in die je van Google Maps hebt gekopieerd.

Opslaan

Klik onder aan op de opslaan knop om de nieuwe knop in te stellen. Druk op F5 om de pagina te herladen en de Google Maps kaart toont nu jouw adres!