How to create, alter and delete forms

In this manual we will explain how to create, alter and delete forms. It is the first manual in a serie of manuals on working with forms. At the end of this manual there is a link to follow up manuals.

Formulieren module

Om de formulierenmodule te openen klik je op de knop "Formulieren". Er wordt dan een lijst getoond met de aanwezige formulieren. Als je net begint is deze lijst natuurlijk nog leeg.

Formulier toevoegen

Om een formulier toe te voegen houdt je je muis boven de blauwe balk boven de lijst. Rechts verschijnen dan knoppen. Klik op het plusje en je krijgt de pagina om een nieuw formulier mee aan te maken.

Vul op deze pagina de naam voor het nieuwe formulier in en klik op Opslaan. Er is nu een leeg formulier aangemaakt. Hoe je velden toevoegd lees je in de handleiding over het toevoegen van velden.

Naam van het formulier aanpassen

De naam van het formulier welke je hebt opgegeven bij het aanmaken van het formulier is enkel voor eigen gebruik. Aanpassen van de naam heeft dus geen effect op de werking van het formulier. Om de naam aan te passen klik je op het formulier in de lijst waarvan je de naam aan wilt passen. Wijzig daarna de naam en klik op Opslaan.

Formulier verwijderen

Als je je muis boven een formulier in de lijst houdt verschijnen er rechts knoppen. Door op de knop met het prullenbakje te klikken kan je het formulier verwijderen.

LET OP: met het verwijderen van het formulier gaan ook alle inzendingen verloren. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Volgende stap: velden toevoegen