Links zijn basis elementen van elke website. Deze handleiding legt uit hoe je de links kunt beheren op je website, en hoe je er het best mee om kan gaan.

Wat zijn links

"Links" zijn stukjes tekst die op websites geplaatst kunnen worden, waarmee bezoekers naar bepaalde pagina's gestuurd kunnen worden. Links vormen de basis van het navigeren op elke website. Menu's en veel links op elke pagina zijn essentiëel om bezoekers door de website te kunnen laten zoeken.

Links zijn meestal opgebouwd uit 2 onderdelen:

  1. De zichtbare tekst. Dit is de tekst die de gebruikers zien op de website, waarop geklikt kan worden.
  2. De URL waarnaar de bezoeker wordt gestuurd.

SEO

Links zijn ook erg belangrijk voor de SEO van een website. De zoekmachines zoals Google kunnen links op de website herkennen. Op deze manier kunnen ze andere pagina's op de website vinden en deze doorzoeken.

Het aantal links, hoe ze doorlinken en de tekst die voor de bezoeker zichtbaar bij elke link gecombineerd hebben veel invloed op hoe een zoekmachine de website zal beoordelen.

Links toevoegen

Links kunnen overal op de website toegevoegd worden. Links kunnen in de tekst gemaakt worden met behulp van de tekst-editor. Er kunnen ook losse links en knoppen worden toegevoegd om bijvoorbeeld wat prominenter weer te geven. Over elke link moet goed nagedacht worden, wat het doel is, en welke tekst/URL het best er bij past, om een link optimaal te laten werken, zowel voor bezoekers als voor zoekmachines.