Nieuwsberichten zijn een onderdeel van de website die zowel via de front-end als back-end kunnen worden berwerkt. De front-end is voornamelijk geschikt voor kleine aanpassingen en opmaak. De back-end is voornamelijk geschikt voor het schrijven van langere teksten en het toevoegen.

Deze handleiding gaat over beheren van nieuwsberichten in de back-end.

Nieuwsberichtenmodule openen

Om nieuwsberichten te kunnen bewerken of aan te kunnen maken, dien je de nieuwsberichtenmodule te openen. Dit doe je door op de "Nieuwsberichten"-knop te klikken in het homescherm van het back-end systeem.

De lijst met nieuwsberichten

Eenmaal in de nieuwsberichtenmodule zie je de lijst van nieuwsberichten. De nieuwsberichten zijn aflopend gesorteerd op datum. Door met je muis over de pagina's te gaan verschijnen rechts de opties die beschikbaar zijn per bericht. Door op de regel van een nieuwsbericht te klikken ga je direct naar de bewerkpagina voor het betreffende bericht.

Nieuwsbericht toevoegen

Als je de muis over de blauwe balk oven de lijst met nieuwsberichten houdt, verschijnen er rechts in de balk enkele knoppen. Met het plus knopje voeg je een nieuwsbericht toe. Nadat je op het plus knopje hebt geklikt, opent het formulier voor een nieuwe nieuwsbericht.

Je kan bij een nieuwe nieuwsbericht niet direct de SEO informatie invullen. Hiervoor dien je eerst het nieuwsbericht op te slaan en daar na weer te bewerken.

Nieuwsbericht bewerken

Als je op een regel in de lijst van nieuwsberichten klikt kom je bij het formulier om het bericht mee te bewerken. De aanpassingen die je hier doet worden pas verwerkt op het moment dat je op Opslaan klikt.

Het aantal en het soort velden kan verschillen per website. Over het algemeen worden de velden zoals in de afbeelding te zien is getoond.

De inhoud van het nieuwsbericht kan worden opgemaakt in de tekst editor. Meer informatie over de werken en de opties van de tekst editor kan je vinden in de handleiding voor de tekst editor.

Uitleg bij de velden

Wat is het verschil tussen en menu label en een titel? We snappen dat niet alle velden direct duidelijk zijn. Daarom zijn de velden voorzien van een uitleg knopje. Door op het uitleg knopje te klikken verschijnt recht van het formulier een uitleg over het betreffende veld.

Als je het volgende veld gaat bewerken veranderd de uitleg mee. Zo wordt rechts altijd de uitleg getoond van het veld wat je op dat moment aan het bewerken bent.

Google optimalisatie

Als je een nieuwsbericht bewerkt is er een losse tab waar in je de SEO informatie kan bewerken. De SEO informatie is aanvullende informatie die Google gebruikt om het nieuwsbericht goed te kunnen lezen.

Als je op een veld klikt wordt rechts uitleg getoond. Deze uitleg helpt je de velden correct in te vullen.

Rechtsonder zie je hoe het nieuwsbericht er mogelijk uit komt te zien als je er naar zoeken in Google. Dit maakt het makkelijker de tekst zo in te vullen dat de pagina er ook in de Google resultaten goed uit ziet.

Naast deze informatie gebruikt Google natuurlijk de inhoud van het bericht om te bepalen op welke woorden deze pagina gevonden zou moeten worden. Hoe je de inhoud van het nieuwsbericht voor Google optimaliseert, lees je in de handleiding over het optimaliseren van je teksten voor Google.