Kleuren kunnen toegevoegd of bewerkt worden terwijl je bezig bent met ze toe te passen op bijvoorbeeld de tekstkleur of achtergrondkleur.

Toevoegen

Kleuren kunnen toegevoegd worden in de lijst met bestaande kleuren. Rechts van de laatste kleur, of op de volgende regel, staat een plus-knop waarmee je kleuren toe kunt voegen.

Klik eenmaal op de knop, en een popup-venster opent zich, waarmee je een kleur kunt aanmaken. Je kunt hier 3 dingen instellen:

  1. De naam.  Je wordt geadviseerd de kleur een naam te geven, om dit als referentie te gebruiken bij het toepassen van kleuren die eventueel later aangepast kunnen worden.
  2. De kleur. In dit veld kun je een bestaande kleurcode typen of kopiëren. Om een nieuwe kleur zelf te kiezen, klik op het veld met "Kleur" en de kleurenkiezer komt tevoorschijn. Klik met de muis op de kleur die je wilt hebben, en de code wordt voor je ingevuld.
  3. De transparantie. Hier kun je aangeven of een kleur doorzichtigheid moet krijgen. Een transparantie van 0 is helemaal niet transparant. 100 is volledig transparant.

Klik op opslaan om de kleur op te slaan. Hij verschijnt dan in de lijst met kleuren achteraan.

Bewerken

Om een kleur te bewerken, dubbelklik op de kleur in de lijst van kleuren. Je krijgt dan een popup om de kleur te bewerken. Dit werkt verder hetzelfde als het toevoegen, je kunt de naam aanpassen, de kleurcode en de transparantie.

Klik op opslaan om de kleur op te slaan, en de kleur wordt in de lijst automatisch aangepast naar de nieuwe kleur.

LET OP de elementen op de website worden niet automatisch bijgewerkt. Je moet de pagina verversen om de aangepaste kleur te zien.