De handleiding legt uit hoe je werkt met afbeeldingen in de front-end editor. We gaan er bij deze handleiding van uit dat je bent ingelogd in de front-end editor.

Afbeeldingen aanpassen

Om een afbeelding in de front-end editor aan te passen moet je er eerst op klikken. Links verschijnt dan een balk. Klik linksboven om de eigenschappen van de afbeelding te bewerken. Meer over het aanpassen van eigen schappen lees je in de handleiding over het aanpassen van de eigenschappen van onderdelen.

Afbeelding vervangen

Om de afbeelding te vervangen klik je op selecteer naast de kleine weergave van de afbeelding. Zodra je hier op klikt opent de pop-up voor bestanden. Je kan via deze pop-up een eerder gebruikte afbeelding selecteren of een nieuwe afbeelding uploaden. Meer informatie over hoe de pop-up werkt lees je in de handleiding over bestanden selecteren.

Manier van schalen

De afbeelding wordt automatisch op maat gemaakt. Het is dus niet nodig om de afbeelding van te voren kleiner te maken. De manier waar op de afbeelding op maat gemaakt moet worden kan je aangeven bij het veld Manier van schalen. Je hebt de keuze uit de volgende opties:

  • Originele afbeelding: deze optie is bedoelt voor svg afbeelding, welk uit zichzelf schalen. Voor alle andere afbeeldingen raden we de opties Schalen aan.
  • Schalen: hiermee wordt de optie verkleint of vergroot om te passen in de daar voor beschikbare ruimte
  • Enkel kleiner schalen, niet vergroten: hiermee wordt de afbeelding wel verkleint als er niet genoeg ruimte is, maar de afbeelding wordt niet groter gemaakt als deze eigenlijk te klein is
  • Afknippen ... : als zowel de hoogte en breedte voor de afbeelding in het ontwerp vast liggen worden met deze opties de afbeelding eerst geschaald en wat er nog "uitsteekt" op maat geknipt. In de optie wordt aangegeven welk deel behouden blijft.