Template design over congressen

Deze template is bedoeld voor evenementen, zoals congressen, bijeenkomsten en andere activiteiten met een programma, met data, tijden en sprekers.

Hij is zakelijk en strak ingericht, om mensen het gevoel van organisatie en zakelijkheid te geven. Dit is de uitstraling die je verwacht bij bijvoorbeeld een congres.

Pagina structuur

Bovenaan is de eye-catcher, met het logo, de titel en een inleiding. Daaronder het blok betreffende wat algemene details van het evenement, zoals het onderwerp, en een blok voor social media om op de hoogte gehouden te worden.

Het programma-blok bevat een overzicht van de wie-wat-waar per onderdeel. Links de details en rechts de inhoud met extra informatie.

Zoals elk evenement, kan een contact-blok niet ontbreken, waar mensen vragen kunnen stellen. Om duidelijk aan te geven waar mensen heen moeten, zijn er 3 blokken voor locatie, routebeschrijving en adres-gegevens gereserveerd. Daarboven een grote kaart met de exacte locatie, om extra duidelijkheid te geven.

Ten slotte een footer die duidelijk afsteekt ten opzichte van de rest van site, met alle extra informatie die minder relevant is, zoals bedrijfsgegevens of contactgegevens, en een stukje branding zoals een logo

Algemene details van het congres

Alle teksten en afbeelding kunnen inline bewerkt worden. Dubbelklik op een logo, en upload binnen 2 kliks je eigen logo. 

Rechts bevindt zich een blok met tekst wat bedoeld is als introductie van het congres.

De tekst kan je vervangen met eigen content. Om de opmaak van tekst aan te passen, maak je gebruik van de tekst editor.

Het donkere achtergrond kleur van het blok is aan te passen door op het element te klikken. Met behulp van de Styletool kun je alle tekstkleuren en achtergrondkleuren aanpassen.

 

Blok voor Speciale details

Daaronder het blok betreffende wat algemene details van het evenement, zoals het onderwerp, en een blok voor social media om op de hoogte gehouden te worden.

Je kan linksboven en rechts het plaatje vervangen. en voorzien van eigen tekst in de tekst editer.

Voor social media kan je de specificieke eigenschappen bewerken, gebruik de Contenttool aan de linkerkant. Dit is niet om de stijl te bewerken, maar alleen element inhoudelijke instellingen.

Een veel gebruikte middel om je doelgroep makkelijker te informeren is doormiddel van een hashtag. Gebruik de hastag zodat jouw congres ook op twitter mensen kan benaderen.

 

Het programma-blok

Het programma-blok bevat een overzicht van de wie-wat-waar per onderdeel. Links de details en rechts de inhoud met extra informatie.

De tekst kan je vervangen met eigen content. Om de opmaak van tekst aan te passen, maak je gebruik van de tekst editor.

Met behulp van de Styletool kun je ook alle tekstkleuren en achtergrondkleuren aanpassen.

Het programma blok bestaat uit een variabele kolom om element specificieke eigenschappen te bewerken, gebruik de Contenttool aan de linkerkant. Dit is niet om de stijl te bewerken maar het aantal kolommen.

Ook kun je randen aanpassen om zo blokken scheiden van elkaar of het een extra styling te geven.

Contact formulier

Natuurlijk kan een contact-blok niet ontbreken, waar mensen vragen kunnen stellen. Het achtergrond kleur van het contact formulier is aan te passen ook het stukje tekst contact boven het formulier dubbel klik erop en je kan het aanpassen.

Google maps en route beschrijving

Om duidelijk aan te geven waar mensen heen moeten, zijn er 3 blokken voor locatie, routebeschrijving en adres-gegevens gereserveerd. Daarboven een grote kaart met de exacte locatie, om extra duidelijkheid te geven.

Om de locatie in google maps aan te geven gebruik de Contenttool aan de linkerkant. Dit is niet om de stijl te bewerken, maar om het url aan te passen naar de locatie van het congres evenement.

Verder kan je teksten zoals route beschrijving en adres van eigen content in de tekst editer voorzien.

Ook kan je teksten toevoegen maak dan van een 3 kolom een 4 kolom. Maak dan gebruik van de Contenttool.

 

 

Contact blok

Je kunt hier je adres gegevens, social media en logo in kwijt.

Er zijn 3 zijn drie blokken over adres gegevens mocht je er  maar 1 blok nodig hebben dan dan kan je er 2 verwijderen. 

Om element specificieke eigenschappen te bewerken, gebruik de Contenttool aan de linkerkant. Dit is niet om de stijl te bewerken, maar alleen element inhoudelijke instellingen:

  • Aantal kolommen bij het programma overzicht
  • De links van de Social Media iconen

De social media links kan je aanpassen in het informatie tabje.