In een formulier kan je de bezoeker vragen een bestand mee te sturen. Al deze bestanden komen in de hoofdmap, wat na een tijd redelijk onoverzichtelijk kan worden. Daarom is het handig met een actie de bestanden in de juiste map te plaatsen. Onderstaande handleiding legt uit hoe dit werkt.

Open de acties

Of je nu een actie wilt bewerken of een actie toe wilt voegen: alles begint met het commando "actie instellen" in de actiebalk te typen. Wacht tot het commando groen wordt en klik op het toverstafje of druk op enter.

Toevoegen, verwijderen of bewerken

In het volgende scherm kies je of je een nieuwe actie wilt instellen, een bestaande wilt bewerken of een bestaande actie wilt verwijderen. Nadat je je keuze hebt gemaakt klik je op Opslaan.

Nieuw item is aangemaakt

In het volgende scherm kies je voor de optie Nieuw item is aangemaakt. Hierdoor reageert de actie als er een nieuwe inzending binnenkomt bij het formulier.

Selecteer het juiste formulier

In het volgende scherm selecteer je het formulier waar de actie op moet reageren. Je vind je formulier onder de naam "inzendingen van ...". Waarbij ... de naam van je formulier is.

Plaats bestand in een andere map

In het volgende scherm kies je bij Soort actie voor Plaats bestand in een andere map.

Kies de map en het veld

In de laatste stap kies je eerst de map waar de bestanden in moeten komen. Daarna kies je het veld uit het formulier waar de bezoeker het bestand in upload. De bestanden uit dit veld zullen hierna automatisch in deze map worden geplaatst.