Get started
Get the right tools
Get inspired
Get help
Webanizr designsysteem
Webanizr designsysteem

Echt gebruiksvriendelijk websites of webapps maken is minder makkelijk dan het lijkt. Alhoewel veel van de websites die bekend staan om hun gebruiksvriendelijkheid er simpel uitzien, is er vaak toch vele dagen of zelfs maanden in elke pagina gegaan om dat simpele uiterlijk precies goed te krijgen.

Gebruiksvriendelijkheid hangt in zeer grote mate ook af van consistentie, logica en oog voor details. Bij al deze punten kan een designsysteem helpen. Het helpt je bij de keuze voor de juiste elementen, de juiste indelingen en juiste toepassing van deze twee. Ook wordt binnen een designsysteem duidelijk wat wel en wat niet zou kunnen werken voor jouw situatie.

5 pijlers van het Webanizr design systeem

1. Snelheid

Je kan nog zo'n prachtige website maken, als bezoekers te lang moeten wachten gaat de beleving al snel verloren. Daarom moet bij elk aspect naar de snelheid worden gekeken.

2. Navigatie en orientatie

Niets is vervelender dan niet weten waar op de website je bent of moeten uitvinden hoe je naar de volgende stap kan. Als een bezoeker niet door de website kan navigeren, navigeert hij/zij zo door naar de website van de concurrent.

3. Inhoud

Inhoud is het voornaamste onderscheidende element tussen websites. Helaas wordt hier bij gebruiksvriendelijkheid vaak het minst naar gekeken. Vandaar dat wij dit ook zeker als één van de vijf pijlers opnemen.

4. Interactie

Uiteindelijk is het doel van een website om interactie mogelijk te maken tussen de organisatie achter en de bezoeker op de website. Denk aan het versturen van formulieren of online winkelen. Dit moet dan ook zeker vloeiend, gemakkelijk en eventueel leuk kunnen.

5. Meten

Een designsysteem helpt om op een gestructureerde manier naar een website te kijken en om best practices eenvoudig toe te passen op jouw website. Maar dit is geen garantie dat het uiteindelijk ook werkt. Daarom is het essentieel alles te meten en bij te sturen aan de hand van die resultaten.

Aan de slag

Klaar om te zien hoe je met het Webanizr design systeem een van de grond af aan een gebruiksvriendelijk resultaat neer kan zetten. Begin je oriëntatie dan bij de uitleg over website / webapps of bij de uitleg over landingspagina's.

Heb je al een bestaande website kan je je verdiepen in één van de vele design elementen om te zien hoe je per element op je website een verbeteringsslag kan maken: