Webanizr Logo
Open / sluit menu

Wordt geinspireerd door minimalisme in webdesign

Wat nu erg populair is in de webdesign wereld is minimalisme. Bij een minimalistisch design is het de kunst om zoveel mogelijk weg te strippen en zonder het noodzakelijke in het design aan te tasten. Door van de noodzakelijke elementen een effect te creëren waardoor het meer lijkt is minimalisme.

 

Eerste indruk website Coopbrand

Op de Home pagina van Coopbrand is het eerste wat je ziet de woorden we make brands work. Dat is voor hun het motto en belangrijk om het direct aan bezoekers te tonen. Het woord work is met als rede geel gemaakt om mensen te overtuigen dat de brands die ze maken ook echt gaat werken. Dan volgt het logo de menu en contact. Onderaan zie je een zwarte balk met tekst waar je op kunt klikken dat is het minst belangrijke deel in het ontwerp.

Scroll effecten in verhouden met beeld en tekst

Wanneer je verder scrolt zie je beelden en tekst in elkaar schuiven dat zorgt voor meer dynamiek.  Je ziet tijdens het scrollen dat beelden en teksten in verhouding goed op elkaar zijn afgestemd. De koptekst is het eerste wat opvalt en daarna kijk je direct naar het klikbare beeld.

Scroll effecten in verhouden met beeld en tekst

Kleurgebruik

Het design maakt gebruik van simpele kleuren hoewel zwart en wit vaak wordt gebruikt in een minimaal design kunnen ook andere kleuren worden toegepast mits met een goeie reden waarom je specifiek je voor die kleur kiest.

Kleurgebruik

Lettertype

Kiezen uit de juiste font maakt het verschil tussen een goede materialistisch design en een slechte. De verhoudingen tussen fontgrootte en tussenruimte  van letters is essentieel. Zonder het gebruik van het juiste font mis je een groot deel wat het tot een 1 geheel maakt.   

Lettertype

Wit ruimte goed benutten

Geloof het of niet maar wit ruimte helpt mensen beter begrijpend te lezen en onderscheid te maken van content.  Wat Coopbrand goed doet is de manier waarop ze gebruik maken van wit ruimte ook als er niets staat is het toch functioneel.

Witruimte goed benutten

Conclusie

Over het gehele design kan ik zeggen dat het een directe aanpak heeft op de content. De keuzes die zijn gemaakt in het ontwerp sluiten erg goed aan in wat minimalisme is.