Webanizr Logo
Open / sluit menu

Hoe maak je je website succesvol?

Wat maakt een website goed zijn het de kleuren of een goede inhoud ? Mensen zijn geneigd om te oordelen op het uiterlijk van een website en niet zozeer de werking hoe komt dat? In dit blog geef ik wat tips & tricks en waar je op moet letten om een goede basis neer te zetten voor een succesvolle website.

Basisrichtlijnen voor een goede website?

Een  goede website  begint met functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en identiteit. Hoe mooi het visuele webdesign ook is als het gebruiksvriendelijkheid of functionaliteit er niet is heb je geen tot weinig bezoekers.

Hier zijn een aantal richtlijnen die belangrijk zijn wil je een goede basis website neerzetten:

Navigatie

Bij navigatie is het erg belangrijk voor bezoekers dat ze makkelijk van een begin punt tot een eindpunt komen. Dat maakt het voor de bezoeker prettig en klikken ze niet gauw weg. De kunst is om zoveel mogelijk te laten zien en minder door te klikken. Het logo dient als link om terug te gaan naar de home pagina. Als het kan vermijd een scala aan drop down linkjes. Als je er echt niet onderuit kan zorg er dan voor dat het ontwerp er schoon en strak uit ziet.

Consistentie

Bij consistentie heb je vaste basis regels en daar moet je niet van afwijken. Maak een branding handboek, zet punten vast zoals lettertype, kleurstalen, vormen en een grid die zorgen ervoor dat je niet gaat afwijken je huisstijl. Zonder consistentie raken bezoekers verward en het kan resulteren dat jou branding niet meer wordt herkend.

Ontwerp je website responsive

Denk na over de keuzes die je maakt voor het ontwerp het kan resulteren dat het ontwerp niet optimaal werkt op mobiel.

 

Kies het juiste beeld gebruik

Kies niet zomaar iets een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Kies voor beelden met een hoge resolutie en neem de tijd om te kijken of de beelden goed passen bij het geschreven content. Crop beelden  laat alleen zien wat erg belangrijk is in dat beeld maar overdrijf het niet.

Kies de juiste kleuren en typografie

Juiste kleuren en typografie maakt een groot verschil bij een goede website.Het straalt Professionaliteit en strakheid uit.

Overzicht

Als er teveel gebeurd op een website raak je het overzicht kwijt. Maak je website niet vol met gif plaatjes of animaties dat heeft een storende effect voor de bezoeker.  

Seo

Het is belangrijk om makkelijk vindbaar te zijn in google maak bijvoorbeeld gebruik van Adwords en zoek uit welke zoekwoorden tot conventie leiden.

Streef naar originaliteit

Uiteindelijk maak gebruik van eigen grafische designs en geen stock foto’s.  Iedereen houdt wel van een website dat zich onderscheid van alle andere sites.  Zorg ervoor dat jou persoonlijkheid erin terug komt.  En anderen zullen zien dat het om jouw ontwerpen gaat.

De kunst is om kleuren die normaal nooit samen gaan zoals oranje en groen toch samen te brengen in een ontwerp.  Daardoor valt een website meer op en het kan verassend genoeg een goede effect hebben op bezoekers door de unieke uitstraling.