Het proces achter een template bouwen

Het bouwproces van een template site

Het idee achter een template design is dat het simpel maar ook functioneel moet zijn. Het ontwerp is toepasbaar voor verschillende doeleinde.Door rekening te houden met de vraag  “wat als je beelden of elementen weg laat?” werkt het design dan nog steeds even goed.

Ik heb gekozen voor een minimalistisch ontwerp. Bij het template design voor producten krijg je de de mogelijkheid en vrijheid om elementen of beelden weg te laten zonder dat het ten koste gaat van het totaal plaatje.

Neem bijvoorbeeld de header dat is waar de eye catcher zich bevind en onderaan de footer voor je contact gegevens. Daartussen bevind zich de content zoals het promovideo en prijzenlijst. Die blokken kan je in z,n geheel vewijderen en aanpassen naar jouw wensen.

Time-laps website bouwen

In de video kan je zien dat ik tijdens het bouwen van het design van boven naar beneden werk . Dat is nodig om de basis structuur goed neer te zetten en overzicht te houden. Als het basis structuur goed is dan kan de styling worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de margin’s, paddings of typografie en witruimte.  

 

Waarom witruimte?

Witruimte in dit ontwerp biedt een functie. Witruimte trekt het oogpunt naar de gebieden waar het belangrijk is en niet om de gebruiker af te leiden. Als er geen witruimte zou zijn dan zou de gebruiker het ervaren als druk en onoverzichtelijk. Het houdt balans, overzicht en het ziet er goed uit.