Get started
Get the right tools
/>
Get inspired
Get help

Dive straight in

Curious on how Webanizr works for you? The easiest way to start is by selecting a template to start from. All you need is an account. It's free and you don't have to fill in any billing details. So there is no reason you shouldn't take Webanizr for a spin.

More information / get in contact

If this article didn't answer all of your questions we are happy to answer them personally. Just use our contact form to get in contact with one of us!

Het bouwproces van een template site

Het idee achter een template design is dat het simpel maar ook functioneel moet zijn. Het ontwerp is toepasbaar voor verschillende doeleinde.Door rekening te houden met de vraag  “wat als je beelden of elementen weg laat?” werkt het design dan nog steeds even goed.

Ik heb gekozen voor een minimalistisch ontwerp. Bij het template design voor producten krijg je de de mogelijkheid en vrijheid om elementen of beelden weg te laten zonder dat het ten koste gaat van het totaal plaatje.

Neem bijvoorbeeld de header dat is waar de eye catcher zich bevind en onderaan de footer voor je contact gegevens. Daartussen bevind zich de content zoals het promovideo en prijzenlijst. Die blokken kan je in z,n geheel vewijderen en aanpassen naar jouw wensen.

Time-laps website bouwen

In de video kan je zien dat ik tijdens het bouwen van het design van boven naar beneden werk . Dat is nodig om de basis structuur goed neer te zetten en overzicht te houden. Als het basis structuur goed is dan kan de styling worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de margin’s, paddings of typografie en witruimte.  

 

Waarom witruimte?

Witruimte in dit ontwerp biedt een functie. Witruimte trekt het oogpunt naar de gebieden waar het belangrijk is en niet om de gebruiker af te leiden. Als er geen witruimte zou zijn dan zou de gebruiker het ervaren als druk en onoverzichtelijk. Het houdt balans, overzicht en het ziet er goed uit.